35. Prvenstvo Vojvodine u šahu Udruženja osoba obolelih od mišićnih distrofija Hotel Bela Lađa, Bečej 24.05. – 26.05.2010

Gospođica Aleksandra Panović, predsednica Saveza distrofičara Vojvodine je svečano otvorila turnir, pozdravila prisutne i zahvalila se takmičarima na velikom odzivu. Potom je dala reč domaćinu, predstavniku grada Bečeja, gospodinu Šandoru Palu – Paji. Gospodin Pal se zahvalio organizatorima što već četvrti put održavaju ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju u Bečeju, a to je glavni znak da Hotel Bela Lađa u potpunosti ispunjava zahteve takmičara i organizatora.

Gospodin Georgije Nikolić, direktor turnira, je izrazio veliko zadovoljstvo uslovima koje hotel pruža, posebno istakavši ljubaznost osoblja što preporučuje ovaj hotel za održavanje sličnih manifestacija i ubuduće. Nakon pozdravnih reči, usledio je tehnički deo otvaranja Turnira – prezentovanje Pravilnika, i izvlačenje parova nakon čega je odigrano prvo kolo.

Gospodin Knezi Petar, predsednik Opštine Bečej, je drugog dana Turnira organizovao prijem za petočlanu delegaciju šahista, na kome je bilo reči o daljoj saradnji i pomoći grada Bečeja kao donatora turnira.

Na inicijativu gospodina Šandora Pala – Paje u pauzi između dva kola drugoga dana Turnira organizovan je prijateljski susret sa šahistima Društva za afirmaciju invalida Fenix-plus Bečej i šahista sa turnira. Rezultat je od manjeg značaja u odnosu na ostvarenu saradnju i dogovor da ubuduće šahisti Fenix-plus-a budu gosti na našim turnirima.

Na zatvaranju Turnira i dodeli nagrada bio je prisutan i gospodin Knezi Petar, koji je ponovio želju da Opština Bečej narednih godina finansijski pomaže organizaciju turnira i da organizuje kulturno-zabavni program za sve učesnike.

Gospodin Atila Kovač, predsednik novosadskog udruženja i domaćin se zahvalio svim učesnicima na sportskom duhu, i izrazio  nadu da će se iduće godine opet videti na istom mestu.

Završni deo obeležio gospodin Krasoje Notaroš, glavni sudija koji je objavio rezultate, a gospođica Aleksandra Panović je uručila medalje, pehare i novčane nagrade najuspešnijima, mada su na ovom turniru svi učesnici bili POBEDNICI.

REZULTATI

Novčane nagrade:

 1. 4000 din.
 2. 3000 din.
 3. 2000 din.
 4. 1000 din.

Rezultati šahiskinja:

 1. Slađana Radenković – Pančevo
 2. Marija Bogdanović – Novi Sad
 3. Snežana Grujić – Kikinda
 4. Milica Vidivić – Kikinda

Juniori: Takmičili u gupi Seniori B

 1. Marko Veličković – Novi Sad
  4. Ilija Božić – Subotica

Seniori A grupa:

 1. Dragan Miličević – Sombor
 2. Radoš Keravica – Novi Sad
 3. Travica Robert – Sombor
 4. Georgije Nikolić – Pančevo
 5. Anton Radovan – Novi Sad
 6. Takač Đerđ – Subotica
 7. Dušan Bogdanović –Novi Sad
 8. Šandor Lajoš – Subotica

Seniori B grupe:

 1. Marko Veličković – Novi Sad
 2. Piuković Tibor – Subotica
 3. Ljubomir Vlček – Ruma
 4. Ilija Božić – Subotica
 5. Željko Aleksić – Ruma
 6. Nenad Bogdanović – Novi Sad
 7. Krsto Marković – Ruma
 8. Petrović Miroslav
 9. Radić Berić Nikola – Sombor

Spremo Vladimir – Kikinda

Prevedi »