Četvrti međunarodni susret invalida Evrope Segedin 12. – 16. jula

Segedinsko Alternativno Udruženje za osobe sa invaliditetom, je četvrti put organizovalo Međunarodni susret invalida Evrope, treći put u Segedinu u kampu „Sunčani zraci“ od 12-tog do 16-og jula.
Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Segedina Dr.Botka Laslo na trgu Sechenji, pozdravivši prisutne obećao je da će i u buduće grad Segedin biti glavni sponzor Međunarodnog susreta invalida.
Udruženje Distrofičara Južnobačkog Okruga, je drugi put prisustvovalo manfestaciji sa sedam članova.Ostali učesnici su dolazile iz cele Mađarske i okolnih država Rumunije, Ukrajne, … sa različitim invaliditetom, ali sa puno pozitivne energije za druženje, zabavu i sportsko nadmetanje. Organizovano je sporsko takmičenja u boči, sedećoj odbojci, trka spretnosti invalidskim kolicima, trka biciklom, triciklom i hand ciklom, turnir u šahu, mici. Bilo je mesto i vreme za kulturu, izložbu slika i ručnih radova, gde je naš pretsednik Kovač Atila osvojio prvo mesto. I ostali članovi su prisustvovali u raznim takmičenjima, trka biciklom, šah, mice, boča. Poslednji dan je bio rezervisan za izlet u gradu Opustaser u Nacionalni Istorijski Memorijski Park, gde se mogao videti ceo istorijat mađarskog naroda.
Glavni cilj susreta je druženje, sklapanje novih poznanstva, prijateljstva, saradnje između Udruženja.

P.Š.

Prevedi »