Ana Tomanova Makanova i Toma Jošanov uručili pomoć Udruženju distrofičara

Novi Sad, 21. april 2011. godine –  Za sve članove Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga, Vlada Vojvodine je obezbedila pomoć, koja se sastoji od životnih namirnica i sredstava za kućnu higijenu. Ove humanitarne pakete su potpredsednica Vlade Vojvodine Ana Tomanova Makanova i direktor Pokrajinskih robnih rezervi Toma Jošanov danas u magacinu Crvenog krsta uručili predstavnicima Udruženja distrofičara.

– Naša javnost je upoznata da je Vlade Vojvodine, sprovodeći socijalno odgovornu politiku, nedavno izdvojila oko  40 miliona dinara upravo za socijalno ugroženo stanovništvo i sve one kojima je pomoć društva potrebna. U onim opštinama gde postoje narodne kuhinje, njima se upućuje pomoć, a tamo gde narodnih kuhinja nema, dopremaju se paketi sa prehrambenim i hemijskim artiklima. Verujemo da ćemo na taj način pomoći sugrađanima da praznici koji dolaze budu bar malo bolji od svakodnevnice – izjavila je Ana Tomanova Makanova i dodala da su Udruženju distrofičara danas uručena 163 pakata humanitarne pomoći, vredni 500 hiljada dinara, poželevši im srećne uskršnje praznike.

 

– Za poslednje dve godine, Vlada Vojvodine je, uglavnom preko Direkcije za robne rezerve, usmerila 230 miliona dinara u razne vrste pomoći: za narodne kuhinje, pakete za socijalno ugrožene porodice, u građevinskom materijalu  – svugde gde je pomoć bila potrebna. Za ove namene ćemo i dalje izdvajati sredstva jer želimo da budemo prisutni među ljudima kad je najpotrebnije – poručila je potpredsednica Vlade Vojvodine Ana Tomanova Makanova.

U ime  Udruženja distrofičara  na pomoći se zahvalila Aleksandra Panović, sekretar Udruženja.

– Nije ovo jedini vid podrške koju nam je Vlada Vojvodine pružala, a današnja pomoć svakako će dopineti da se ulepšaju praznici porodicama sa distrofičarima, koje su svakako u teškoj materijalnoj situaciji.

 

Toma Jošanov je rekao da je svaki paket za jednomesečnu upotrebu i da se sastoji od 12 kilograma prehrambenih artikala i 6 kilograma sredstava za kućnu hemiju.

Borba i zalaganje za prevazilaženje ovog teškog hendikepa koji obolelog uglavnom trajno vezuje za invalidska  kolica  ostavljajući  i druge teške posledice na sveukupno  zdravlje. Udruženje se zalaže za potpunu društvenu integraciju članova. Jedan od glavnih ciljeva je informisanje članova o njihovim pravima i obavezama. Zato Udruženje želi da pokrene svoj časopis  i tim povodom Aleksandra Panović je izjavila:

– U razgovoru sa potpredsednicom Vlade Vojvodine, naišli smo na podršku za časopis  Saveza distrofičara Vojvodine, preko koga ćemo informisati naše članove o dešavanjima  i aktivnostima naših udruženja.

Izvor teksta:
http://www.vojvodina.gov.rs/index.php?option=com_
content&task=view&id=5537

Prevedi »