LETNJI KAMP Udruženja JBO, „Glavu gore“2012

Ovogodišnji „Letnji kamp- Glavu gore 2012“ protekao je opušteno, pun druženja i bez problema. U organizaciji Udruženja distrofičara JBO iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom grada Novog Sada, Pokrajine i Ministarstva rada i socijalne politike, oragizatori su još jednom završili veliki posao – organizaciju i sprovođenje letnjeg kampa „Glavu gore“, održanog u julu mesecu od 18.- 26.07.2012.god. na Srebrnom Jezeru.

Pored redovnih svakidašnjih vežbi, koje su se odvijale dva puta dnevno i koje je držala fizioterapeutkinja Slobodanka Todorić, deca su svakog dana imala kreativne radionice, koje je vodila Iris P. Kopčanski. Sa roditeljima se svakog dana držila radioničarka  Zorica Ilić, čije je višegodišnje iskustvo na kapovima sličnog tipa, bilo od velikog značaja. Na kreativnim radionicama deca su bila i Mali novinari, te su intervjuisali svoje drugare i one koji su im se učinili zanimljivim. Intervjuisani su predsednik Udruženja, Atila Kovač, radioničarke, Aleksandra Panović, sekretar Udruženja, ali i drugari iz klupe – Ceca, Mića i Bogdan.

Snaga, koja se videla u očima ovih ljudi, čini mi se nemerljiva i tek tada sam shvatila da čovek najčešće ne zna da ceni ono što ima. Svima nam je teško i svi imamo probleme, ali ovi ljudi kao da ih nemaju. Znaju da je to borba u kojoj odustajanja nema,  jer je moguće ići samo napred i nikada se ne osvrtati iza sebe. Juče je prošlo, a potrebno je imati snage danas i boriti se za sutra.

                                                        Iris Peregi Kopčanski

Prevedi »