Međunarodni dan osoba sa invaliditetom Novi Sad 03.12.2008

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, koji je trajalo od 03-09-og decembra, u Novom Sadu su se održale razne manifestacije.

U centralnom holu SPENS-a, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Sanja Stojanović otvorila  Sajam organizacija i ustanova osoba sa invaliditetom.„..borbenost,hrabrost,upornost predstavljaju osnovne ljudske osobine koje krase sve ljude sa invaliditetom, u njuhovim svakodnevnim aktivnostima. I zbog toga pozivan sve naše sugrađane da i mi budemo uporni, hrabri i istrajni u pokušajima da grad Novi Sad prilagodimo kretnjima i normalnom životu svih invalidnih lica.”

Pored Udruženja Distrofičara Novi Sad prodajne i izložbene štandove, su još imale 15 organizacija. Plesači, recitatori iz Društvo za pomoć MNRO NS, ŠOSO Milan Petrović, SOS Dečije selo su zabavljali okupljene.

U plavoj sali Skupštine grada Novog Sada 05.dec. Aleksandra Panović sekretar Udruženja Distrofičara prezentovala dva spota koji će biti emitovani na kanale RTV, koji skreću pažnju javnosti da  i osobe sa invaliditetom mogu da rade da se zapošljavaju, samo treba malo razumevanje i šansa da se dokažu. Aleksandra je iskoristila priliku da se zahvali Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu na čelu sa Prof.dr. Sanji Stojanović i nesebičnu i ličnu podršku Gradske uprave Veri Grkovac.

Ekipa Udruženja Distrofičara koju čine:Keravica Radoš, Radovan Antun, Bogdanović Dušan, trijumfovali su na takmičenje u šahu, što je organizovalo Udruženje obolelih od multiple skleroze «MultiS» u Mesnoj zajednici «Narodni heroji» 04.decembra.

P.Š.

Prevedi »