Nedelja Borba Protiv Distrofije 2009 -Nove prostorije Udruženja Distrofičara Južnobačkog Okruga u centru NOVOG SADA 27. Maja 2009.god.

Povodom obeležavanja tradicionalne Evropske nedelje borbe protiv ditrofije i na svoj 30-ti rođendan – 27.maja – Udruženje distrofičara južnobačkog okruga svečano je otvorilo nove prostorije koje se nalaze u strogom centru Novog Sada, tačnije u u dvorištu Zmaj Jovine 20.

Naime, novembra 2007. god. odlukom Gradonačelnika grada Novog Sada a uz pomoć JKP « Poslovni prostor » dobijene su nove prostorije Udruženja distrofičara južnobačkog okruga. Za adaptaciju su obezbeđena sredstva iz budžeta Ministarsta rada i socijalne politike i Izvršnog veća Vojvodine. Nove prostorije Udruženja nalaze se u prijatnom ambijentu mirnog dvorišta punog zelenila, a sastoje se od administrativnih prostorija i klubskog prostora u kome će se okupljati članovi Udruženja.

Na ovaj način Grad pokušava da oda priznanje Udruženju distrofičara koje već trideset godina pokušava da obolelima od ove teške bolesti olakšava život – rekla je otvarajući prostorije prof. dr. Sanja Stojanović, članica Gradskog veća zadužena za socijalnu zaštitu i brigu o deci i porodici.

Veliki broj prisutnih članova je izrazio veliko zadovoljstvo jer će imati mogućnosti da se druže i provode više kvalitetnog vremena. Prethodnih decenija, Udruženje je sve aktivnosti pokretalo iz prostorija u ulici Ilije Ognjanovića koje imaju svega 22 kvadrata. Nove prostorije obezbediće mnogo novih mogućnosti, unapređenje i širenje aktivnosti.

Posle 30 godina, najzad se ostvario nas dugogodišnji san – istakla je sekretar Udruženja Aleksandra Panović i dodala – da će 85 kvadrata, osim za druženje biti iskorišćeno i za edukativne aktivnosti, odnosno kurseve računara i računovodstva. Trenutno je u pripremi projekat pokretanja Knjigovodstvene agencije koja će se nalaziti u novim prostorijama a zaposliće nekoliko članova.

 

Brojne zvanice, gosti i priljatelji iz Novog Pazara, Beograda, Bačke Topole, Feketića, Subotice, Sombora, Pančeva, Čačka, Rume, partneri iz Mađarske – Segedina, Budimpešte, puno članova i mnogi drugi ljudi dobre volje su prisustvovali svečanom otvaranju novih prostorija.

U znak zahvalnosti Aleksandra Panović, predala je plakete, povelje i zahvalnice predstavnicima institucija i pojednincima koji su obeležili rad Udruženja u proteklim decenijama. Među nagrađenima su: Skupština Grada Novog Sada, Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu  Novog Sada,  Republički zavod za zdravstveno osiguranje, Izvršno Veće Autonomne Pokrajne Vojvodine, Ministarstvo  za rad i socijalnu politiku – Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom, lekari Kliničkog centra Vojvodina …

Ako posmatramo ovaj projekat, shvatamo da se radi o ozbiljnoj organizaciji, koja sa svojih 30 godina rada potvrđuje i opravdava postojanje i daje razlog za ponos osnivačima i svim ljudima koji su uložili svoj rad i trud u pomoći unapređenju Udruženja.

 A.P.

Prevedi »