Radionice 2012

1)    Likovna i gipsarska radionice

Radionicu smo održali ………………04.2012. u prostorijama Udruženja sa temom priprema za izložbu. U narednom mesecu nam predstoji velika izložba, te smo iz tog razloga radionice prilagodili ovoj manifestaciji, kako bi pripreme bile do savršenstva urađene. Ovoga puta članovi su farbali i ukrašavali magnetiće sa vojvođanskim motivima i motivima Novog Sada.

MAJ

1)    Umetnička radionica

Radionicu smo održali 19.05.2012. u prostorijama Udruženja sa temom „Noć muzeja“. Manifestacija koja se odvijala u noći između 19. i 20. maja u Novom Sadu, obeležena je i u našim prostorijama, sa izložbom pod nazivom „Umetnost koja se rađa iz nade – 2“. Članovi su u toku celog dana, pripremali svoja umetnička dela, kao i umetnička dela drugih invalidskih organizacija, kako bi velikom broju posetilaca prikazali svoja remek dela.

2)    Nedelja borbe distrofije

U okviru ovogodišnje nedelje borbe protiv distrofije naši članovi su bili posvećeni velikoj izložbi u prostorijama naše organizacije, kao nosioci aktivnosti u „Noći muzeja“. Pripljena su razna umetnička dela kako naših članova, tako i članova drugih invalidskih organizacija, koja su postavljena za samu izložbu. Ovu manifestaciju je posetilo više od 200 sugrađana, koji su sa oduševljenjem odlazili iz naših prostorija interesujući se za rukotvorine naših članova.

JUN

1)    Umetničke radionica

Radionice smo održali 12. i 14.juna u prostorijama Udruženja sa temom „Kako ukrasiti naš dom“. Članovi su na ovim radionicama pravili i ukrašavali lampe od gipsa i drveta, po svojoj želji i na svoj intuitivni način, akrilnim bojama i dekupaž tehnikom. Ova jedinstvena umetnička dela, po završetku rada, kao i u toku samog pravljenja oduševila su naše članove, te su izrazili svoje želje da se što pre ponovo vidimo, kako bi nastavili sa ovakvim načinom rada.

2)    Edukativne radionice

Radionice smo održali 19. i 21. juna u prostorijama Udruženja sa temom „Zdrava ishrana“. Članovi su prisustvovali radionicama i predavanjima na kojima se razgovaralo o tome kako i na koji način je najbolje se hraniti u ovim vrelim periodima. Kada je najbolje ne izlaziti napolje, zbog zračenja, koju količinu tečnosti treba unositi dnevno u organizam i kakvim aktivnostima upotpuniti dan, kako se ne bi previše zamarali.

Prevedi »