Saradnja Osijek – Novi Sad 11.05.2010

Udruženje distrofičara južnobačkog okruga je u cilju evropskih integracija, učinila korak dalje i uspostavila saradnju sa Udruženjem distrofičara grada Osijeka iz Hrvatske.

Saradnja je ostvarena na inicijativu gospodina Dragana Bogdanović, bivšeg predsednika Udruženja distrofičara Osijek, a od 1994 god. aktivnog člana novosadskog udruženja. Predsednik uduženja JBO, gospodin Atila Kovač je sa predsednikom osiječkog udruženja, gospodinom Goranom Razumom usaglasio termin prve posete a osiječko udruženje je bilo domaćin.

Gospodin Goran Razum je sa svojim saradnicima dočekao petočlanu delegaciju is Novoga Sada, a zatim im je pokazao novoobnovljenu kancelariju, kao i prostorije za odmor i druženje.

Intervju za » Glas Slavonije « su dali gospodin Goran Razum i predsednica Saveza distrofičara Vojvodine, gospođica Aleksandra Panović – gde su ukratko prezentovali planove i smernice saradnje koja će biti realizovana u vidu budućih zajedničkih projekata za poboljšanje životnih standarda osoba sa invaliditetom. Poseban akcenat je stavljen na zajedničku saradnju sa udruženjima iz Mađarske i Rumunije kako bi se lakše konurisalo za projekte u EU.

Poseta je završena šetnjom kroz uži centar Osijeka. Postignut je dogovor da delegacija iz osječkog udruženja uskoro dođe u Novi Sad  radi potpisivanja Ugovora o saradnji – kako bi se zvanično počelo sa realizacijom konkretnih planova.

Prevedi »