Takmičenje u kuvanju »Sekej gulaša« – Begeč 24. juni – Begečka jama

Na obali Begečke jame 24. juna su se okupili takmičari u kuvanju sekelj gulaša i atletičari iz Udruženja Vojvodine i Mačve.

Domaćini Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara  GZ – Novi Sad, su obezbedili potrebne sastojke za gulaš i sportski pribor za takmičare.

Udruženje Distrofičara Južnobačkog Okruga, po drugi put učestvuje kao gost, na takmičenje u kuvanju sekelj gulaša, i tako počinje da prelazi u tradiciju.

Dok se u kotlićima krčkao gulaš, sportisti su se nadmetali ko će dalje da baci koplje, disk i kuglu. Neki članovi (sportski pecaroši) su iskoristili mogućnost i isprobali ribolovačku veštinu u jezeru »Begečka jama«, a neki su samo uživali u lepom prizoru.

Kuvari su imali ograničeno vreme za pripremanje tajnih recepta. To je najbolje uspelo Šabčanima, koji su dobili pehar za prvo mesto. Drugo mesto je pripalo kuvarima Pančeva, a treće mesto timu iz Udruženja »Fruške gore«.

Ovog puta ekipa distrofičara iz Novog Sada je ostala bez medalje, ali se obogatila sa još jednom iskustvom i lepim doživljajima.

P.Š.

Prevedi »