Udruženje distrofičara južnobačkog okruga – ,,NOĆ MUZEJA” u NOVOM SADU ,,UMETNICKI DUH OSOBA SA INVADILITETOM”

Noć muzeja je i ove godine odrzana 12. „NOC MUZEJA“16.маја 2015.год. Otvori oci u noci uz ucesce 54 grada iz Srbije, na 22 меstа u Novom Sadu, gde je bila besplatna ulaznica na svim lokacijama. Manifestaciju koja je kao i prethodnih godina privukla brojne posetioce i ljubitelje umetnosti. Koji su ove godine sat vremena ranije krenuli u posetu manifestaciji od 17 sati do jedan sat iza ponoci zajedno sa nama proveli jos jedno nezaboravno druzenje u umetnosti i inkluziji na jednom specificnom nacinu, punom ljubavi, nade i vere u bolje sutra.

Nase Udruzenje se u saradnji sa drugim udruzenjima koje okupljaju osobe sa invaliditetom pripremalo da kao i proteklih godina na pravi nacin prezentuje umetnicka dostignuca svojih clanova. Vec pocetkom meseca maja je pocelo prikupljanje i postavljanje umetnickih radova nasih clanova kao i radovi clanova udruzenja sa teritorije cele pokrajne –obolelih od multiple skleroze iz Novog Sada, Beceja, clanovi Udruzenja dijaliziranih, transplantiranih i hronicnih bubreznih invalida Vojvodine, Udruzenja cerebralne i decije paralize iz Sremske Mitrovice, Udruzenja ,,Talos” iz Beograda i naravno radne sobe Resursnog centra za osobe sa invaliditetom Ekumenske humanitarne organizacije iz Novog Sada.

U prostorije Udruzenja koje se nalaze u Zmaj Jovinoj ulici danima su pristizali rucni radovi, slike, staklarija i grncarija…. koje su nasi aktivisti pazljivo selektovali i izlozili kao zvanicna destinacija broj 10 u 3 zoni tj. u pesackoj zoni manifestacije Noci muzeja 2015. godine.

Ova izlozba nam je pomogla da promovisemo sposobnosti osoba sa invaliditetom; predstavljeni radovi su posetiocima bili na raspolaganju na prodajnoj izlozbi ciji prihodi su bili namenjeni organizacijama ciji clanovi su te radove napravili.

Nase Udruzenje ce i u buducnosti dati svoj skroman doprinos i da na momenat pored svega se osvrnemo i posvetimo, razmislimo o problemima sa kojima se svakodnevno susrecu osobe sa invaliditetom i da pored svega toga imaju snage da ostvare svoje snove i da pokazu svima nama da i oni imaju Umetnicki duh i da njih ne treba sazaljevati vec sa njima treba ravnopravno ZIVETI.

Sekretar

Aleksandra Panovic

 

Prevedi »