UMETNOST RUŠI ZIDOVE I U HRVATSKOJ 08. -17. 6. 2011

Članica udruženja distrofičara Južnobačkog okruga, Milesa Milinković je u periodu od 08. -17. 6. 2011. u okviru Filmskog karavana Filmske Manifestacije „Uhvati sa mnom ovaj dan!“ koju realizuje K.A.O. Parnas i Edit Centar iz Novog Sada bila u Hrvatskom gradu Rijeci i na ostrvu Krk. Tom prilikom je uz podršku Udruge Spirit iz Rijeke koji su bili i organizatori Filmskog karavana iskoristila priliku da promoviše i projekat Umetnost ruši zidove koji je 2010. god realizovalo Udruženje distrofičara Južnobačkog okruga ali i da poseti neka udruženja osoba sa invaliditetom.

Tri filma nastala u okviru projekta Umetnost ruši zidove emitovani su u srednjoj ekonomskoj školi u Rijeci za učenike/ce te škole, u Udruzi invalida distrofičara Primorsko-goranske županije za članove tog udruženja i u lokalu Volsonis u Krku i udruzi Spirit u Rijeci za sve zainteresovane. Posetili smo i članove/ce udruženja Cerebralne paralize u Rijeci odnosno plesnu grupu Magija u toku njihove plesne radionice. Posete ovim udruženjima smo iskoristili za razgovore, razmenu iskustava, prikupljanja dobrih praksi i slično.

Utisci prisutnih gledaoca o našim filmovima su veoma pozitivni a prenosimo vam samo neke: „ Film je jako dobar način da se ukaže na neke probleme osoba sa invaliditetom“,  „Ovo je sjajno što su osobe sa invaliditetom imale priliku da same snime film i da one same govore o sebi“, „Nikada pre nisam razmišljala o nekim stvarima“  i sl.

 

Prevedi »