V. Međunarodni susret invalida Evrope Segedin 18.07. – 22.07. 2007

Udruženje Distrofičara Južnobačkog Okruga je po treći put poslalo svoje članove predstavnike, ekipu koju su ovog puta činili: Aleksić Zdenka, Arok Hajnalka, Rikić Goran, Mesaroš Igor i Pastor Šandor, na V. Međunarodni susret invalida Evrope koji je organizovalo Segedinsko Alternativno udruženje za osobe sa invaliditetom, od 18.jula do 22. Jula u kampu „Sunčani Zraci” u Segedinu.

Kamperi su dolazili iz raznih krajeva Mađarske i iz susednih država.

U toku manifestacije su održana razna sportska nadmetanja, kulturni i zabavni programi kao što je zvanično otvaranje na trgu Sechenji, gde su nastupali i naši prijatelji grupa „Roll Dance – Budimpešta” plesači u kolicima.

Ove godine je izložba slika bila u tržnom centru „Plaza”, gde je bila velika posećenost. Najviše su uživali sami autori slika, neki su se i rado slikali sa posetiocima. Bilo je i razloga za radost, jer su bili izloženi izuzetno lepi radovi, koji su slikani usnama i nogama. Bio je i jedan mladić koji je svoje radove slikao sa vrhom svoga nosa.

Sportska nadmetanja su se održala u sportskoj hali osnovne škole Waldorf i na atletskoj stazi „SVEŠE”. U sportskoj hali je bilo održano takmičenje u boćanju, gde se takmičila i novaosadska ekipa sa sloganom „važno je učestvovati”, neki članovi su prvi put igrali ovu igru, ali ovog puta se nisu obrukali, svi su prošli u drugi krug. U takmičenju spretnosti invalidskim kolicima u kategoriji skutera sa pozajmljenim skuterom Šandor je osvojio prvo mesto.
Na atletskoj stazi Zdenka je osvojila četvrto mesto u kategoriji bicikla. Tu su održana i takmičenja u triciklu, hand ciklu, tandemu.
Predposlednji dan u okolinu kampa u toku takmičenja u kuvanju, takmičari su odmerili spretnost i mudrost u šahu i mici. Novosadska ekipa je kuvala paprikaš „Suprise”(iznenađenje), a Goran je branio boje i ugled ekipe u šahu.

Drugo veče su prisutne zabavljali žongleri sa vatrom čija je predstava bila jako interesantna a na kraju pretstave sledio je i mali vatromet.

Ako izuzmemo neprijatnosti, paklenu vrućinu koja nas je neumorno pratila iz dana u dan, možemo reći da je i ovaj susret protekao u znaku jačanja priljatejskih veza između organizacija i pojedinca.

P.Š.

 

Prevedi »