VIII. Međunarodni susret osoba sa invaliditetom Evrope 21.07.2010. – 25.07.2010. Segedin

Predstavnici Udruženja distrofičara južnobačkog okruga su po šesti put učestvovali na Međunarodnim susretima OSI Evrope, koje organizuje „Segedinsko Alternativno udruženje za osobe sa invaliditetom“.

Kao što tradicija nalaže i ove godine je zvanično otvaranje manifestacije bilo na trgu Sečenji, u strogom centru Segedina. Gospođa Marta Fekete predsednica Segedinskog udruženja je pozdravila prisutne i mnogobrojne goste iz susednih đržava: Austrije, Rumunije, Ukrajne, Srbije.

Nakon uvodnih reči predsednice, nastupili su plesači, recitatori i pevači koji su zabavljali publiku. Posebnu atrakciju su predstavljali slikari koji su slikali sa usnama i nogama i oni su najviše privlačili pažnju prolaznika.

Izlet brodom po Tisi je bio veliko iznenađenje i veoma lep doživljaj. Moramo priznati da ukrcavanje u brod nije baš bilo jednostavno, ali na kraju su svi uživali u prelepom prizoru.

» Kamp – Sikšoš « je i ove godine bio Baza za učesnike s obzirom da pruža brojne mogućnosti za zabavu i plivanje u jezeru, pošto ima izgrađen pristup za osobe koje koriste invalidska kolica. Ljubazno osoblje i spasioci su pomagali prilikom ulaska i  izlaska iz vode. Slobodno vreme smo provodili igrajući stoni tenis i stoni fudbal. Nekoliko noći goste je zabavjala i plesna grupa Roll Dance.

U kampu su održana takmičenja u šahu, mici i stonom tenisu a naši članovi su postigli zapažene rezultate. Radovan Anton je trijumfovao u šahu a u mici je bio treći. Rikić Goran u stonom tenisu je postigao četvrto mesto.

Na atletskoj stazi » SZVSE « su se nadmetali takmičari u handle-cycle (tricikli na ručni pogon), tandemu, rikši, a u sali u sedećoj odbojci i u boćanju. Najbolji u muškoj konkurenciji je bio član naše ekipe Takač Đerđ.

Kada podvučemo crtu i ove godine možemo biti veoma ponosni na naše članove koji su predstavili udruženje na najbolji način.

Prevedi »