Zajednička izložba ručnih i likovnih radova » Krug « Bečej, 02.12.2014 godine

Povodom 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom – Udruženje distrofičara južnobačkog okruga iz Novog Sada i Udruženje obolelih od multipleks skleroze iz Bečeja, zajedno su organizovali izložbu ručnih i likovnih radova članova udruženja. Izložba je organizovana u prostorijama Galerije Krug iz Bečeja sa početkom od 18 časova,  utorak 2. decembar.

Izložbu je otvorila gospođa Andrea Galgo Ferenci, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje, kulturu i civilne organizacije. Gospođa Andrea je u svom obraćanju prisutnima istakla da je Opština Bečej više puta u prethodnim godinama podržavala akcije povodom Međunarodnog dana OSI, kao i da će se truditi da i u buduće podrže inicijative udruženja koji se bave problematikom osoba sa invaliditetom. Prisutne je pozdravila i gospođa Sel Gabriel, urednica gradskog pozorišta Bečej a moramo spomenuti da je među mnogobrojnim posetiocima izložbe bio i gospodin Knezi Petar, predsednik Skupštine Bečej.

Osnovni cilj ove izložbe pored predstavljanja aktivnosti udruženja je ukazivanje na ličnu kreativnost naših članova koja se ogleda na izloženim  radovima u koje je uložen veliki trud i brižljivost stvaraoca. Možemo slobodno izjaviti da osobe sa invaliditetom bez obzira na ograničenja koja imaju mogu biti stvaraoci izuzetnih umetničkih radova.

Koristimo priliku da još jednom izrazimo zahvalnost gospođi Andrei Ferenci Galgo i gospođi Sel Gabrieli što su pomogli u realizaciji ove akcije.

 

Prevedi »