Zajednički Kamp „Glavu Gore“ Srebrno jezero 20.juli – 30.juli

Udruženje Distrofičara Južnobačkog Okruga i Udruženje Distrofičara Beograda prvi put su organizovali zajednički kamp“Glavu Gore“ za decu odolelu od mišićne distrofije na Srebrnom jezeru od 20 do 30 jula.
U kampu je učestvovalo 49 odraslih osoba i 51 dete različitog uzrasta. Deca su svaki dan dva puta imali fizičke vežbe i sat vremena likovne aktivnosti. Odrasli, roditelji su odvojeno od dece razmenuli iskustva, što je bilo jako koristno za neke roditelje po što su prvi put bili u društvu roditelja koji imaju dete obolelo od distrofije mišića. Naravno deca su najviše uživali na plaži i jezeru, jer su se u vodi mogli lakše kretati, plivati.
Veliki doživljaj je bilo i vožnja elektromotornim brodićem po jezeru. Organizovano je i takmičenje u visećoj kugli i u stonom tenisu, gde su se pored dece takmičili i roditelji. Posle celodnevne aktivnosti deca su imali snage i za „noćni život“. Naročito je bilo veselo na rođendanskom partiju.
Kao rezultat kampa možemo istaći sklapanja novih poznanstva, udubljivanje starih i puno novog doživljaja, iskustva, kod dece tako i kod roditelja.

P.Š.

Prevedi »