DRUŽENjE I ISPRAĆAJ STARE GODINE

Zimski raspust, novogodišnje i božićne praznike iskoristili smo da i ove godine organizujemo tradicionalno prednovogodišnje druženje i u četvrtak  29. decembra podelimo novogodišnje paketiće našim mališanima – najmlađim članovima Udruženja.

Humanost pojedinih organizacija, preduzeća i pojedinaca su još jednom pokazali da dečiji osmeh i radost nemaju cenu, što se najbolje može videti na licima mališana onog trenutka kada im Deda Mraz pokloni paketić. Razdragana dečija lica i njihovi osmesi su i ovog puta krasili celokupan događaj čiju su organizaciju pomogli mnogi kojima se ovom prilikom zahvaljujemo, a priliku da uživaju u  druženju imali su i mnogobrojni malo „stariji“ – koji su takođe dobili skromne poklone – kalendare za narednu godinu.

Kako vreme brzo primiče, tako se kao po automatizmu sabiraju utisci iz prethodne godine, razmišljamo šta smo planirali, a šta uradili, šta se sve značajno izdešavalo i šta bi smo voleli da veselim bojama ucrtamo na novom kalendaru. Iako je Nova godina na neki način veštačka tvorevina, ona svakako simbolizuje novi početak. Ideja da na bilo koji način možemo nešto početi ponovo može da ulije pozitivnu energiju i bude veliki podsticaj da neke stvari u životu zaista promenimo.

Mnogi bi se verovatno složili sa konstatacijom da je u pitanju samo privid i da se za pravo osim kačenja novog kalendara na zid, dolaskom Nove godine ni šta drugo realno ne menja.

Međutim, uvek je dobro podsetiti se koliko je važno da budemo tu jedni za druge, da poklanjate pažnju, ne samo u ovim posebnim prilikama već tokom cele godine, da se setimo i dragih ljudi sa kojima nismo u čestom kontaktu, da im poželimo zdravlje i sreću, da i oni osete da su ipak nekome važni.

Što se novogodišnjih želja tiče, čini se da je spisak manje-više uvek isti. Zdravlje je na stabilnoj prvoj poziciji, za petama joj je ljubav, zatim slede sreća i uspeh koji se protežu na sva druga životna polja… I to zapravo nisu samo novogodišnje želje, već univerzalne, opšte, čijim bi ispunjenjem život na neki način bio potpun.

Želje su nam važne, one su nam neka vrsta ciljeva koji su nam u životu neophodni i daju mu smisao, one su pokretači, vuku nas napred, samo je važno dobro ih smestiti unutar granica naših mogućnosti.

Podeliti sreću sa drugima je nešto zaista najleše u životu čoveka.

Prevedi »