II. Kup Kikinda 28.juni Kikinda

Drugo sportsko takmičenje Udruženja Distrofičara Vojvodine  »Kup Kikinde«, 28. juna na terenima Pogona 3 AD »Toza Markovic« svečano je otvorio član opštinskog veća Dragoljub Stanković lokalni ministar za poljoprivredu.

Pozdravio je sve prisutne i preneo pozdrav Dr. Branislava Blažića predsednika opštine Kikinda poželevši sreću i uspeh svim takmičarima pri čemu je istakao: » Svi ste vi pobednici u ovim takmičenjima«.

Moldvai Zoltan je objasnio gde će se održati pojedine igre, tako su sportisti zauzeli takmičarske pozicije. Kartaroši i šahisti su se nadmudrivali u hali, bacači pločica i pikada su osvojili malu šumicu ispred hale, a trkači elektromotornim kolicima su na poligonu čekali na znak pištaljke sudija.

Udruženje Distrofičara Južnobačkog Okruga – Novi Sad, je imalo jaku ekipu, što se pokazalo kod dodela nagrada.

U remiju Bogdanović Nenad je osvojio drugo mesto. Pločice iz novosadske ekipe najbolje je bacala Panović Aleksandra osvojivši treće mesto. U trkama elektromotornim kolica novosađani su dominirali. U ženskoj konkurenciji Feher Verona je oba puta bila prva, a kod muškarca Pastor Šandor je uspeo dva puta prvi da pređe ciljnu liniju. Tako su sportisti iz Udruženja Novog Sada pretekli ostalih šest Udruženja i ekipno postali prvaci.

Domaćini su na kraju častili prisutne sa finim gulašom,  koji su skuvali na licu mesta u toku takmičenja.

P.Š.

 

Prevedi »