IV. Festival pasulja „Opasuljivanje”

Organizator, Udruženje distrofičara Severnobanatskog i Srednjebanatskog okruga, je po četvrti put organizovao festival pasulja »Opasuljivanje«. na starom prostoru pogona III Toza Marković Kikinda 29. szeptembra.
U prepodnevnim časovima počele su da dolaze ekipe iz svih Udruženje Distrofičara iz Vojvodine. A kao gosti su došli ekipe iz Kraguljevca, Krajeva ukupno 42 ekipe.
Sedmočlana ekipa Udruženje Distrofičara Južnobačkog Oktuga -Novi Sad na čelu sa glavnim kuvarem pretsednikom Atilom Kovač, pomoćnica Tenić Nevenka , pomoćnik Đurđević Ilija, komentator, psicholoska podrška Milan Tenić, fotograf Šandor Pastor i dva vozača Dejak Franja i Ištvan Geber su zauzeli 9 mesto na parceli i počeli su da se spremaju za kuvanje čorbastog pasulja.
Organizatori su podelili materijale: pasulj, meso, ogrev, posuđe iz koga su gosti i domaćini kusali pasulj. Takmičarski deo je trajao od 12:00 do 16:00 časova.
U međuvremenu prisutne su zabavljali izvorna pevačka grupa „Jesenja ruža“ koji su članovi KUD „Eđšeg“. Događaj su zabeležili lokalni mediji, a bila je ekipa rts-a iz Beograda za koju je predsednik Novosađana Atila dao intervju.
Dok su takmičari kuvali pobednički pasulj, organizatori su častili sve prisutne sa čorbastim pasuljom sa suvim rebrima i osvežavaljućim pićem.
Nagrade su bili interesantne, jer pored pehara za osvojeno prvo mesto koje je osvojilo tim “Mladost ludost” dobili su i živu nagradu malo jare. Drugo mesto I belu gusku je osvojila ekipa “Narodno-pozorište”. A beli zec je pripao kuvarima “Bedemari” za osvojeno treće mesto. Kuvari Udruženje Distrofičara novog sada su dobili diplomu za osvojeno četvrto mesto.
Festival je uspešno završen u predvečernjim časovima. Vreme je bilo sunčano, toplo pravo izletničko.
Novosadska ekipa je zadovoljna osvoljenim četvrtim mestom, sobzirom da su prvi put učestvovali na ovom festivalu. Veruju da će na sledećem festivalu biti bolji.
P.Š.

Prevedi »